Salı, Temmuz 27, 2010

Erkek Tayyip

Başbakan geçen günlerde bazı kadın dernekleriyle ve derneklerin kadın temsilcileriyle bir toplantı yaptı. Toplantıda kendinden beklendiği gibi çoğu isteği geri çevirdi.

Kadının iş hayatında yerinin ne kadar az olduğu, kadına gösterilen şiddetin ne oranlarda olduğu, genç kızların ve küçük çocukların okula yollanmadığı gibi konularda istatistikler sunuldu ve tartışıldı. Tayyip Erdoğan'ın bu toplantıdaki konuşmalarının önemli yerlerini okudum. Her zaman "Hallederiz" ya da "Bu istatistikler önemli değil" havasındaydı. Önceden çekinse de artık tam anlamıyla "Kadın çocuk yapmaya ve eve kapatılıp erkek egosunu tatmin etmeye yarayan bir araçtır." savını savunan bir yobaz.

Toplantıdaki diğer eksiklik ise toplantıya ÇYDD'nin çağrılmamış olması ve son anda akla gelmesi. Diğer kadın derneklerini ve çağdaşlaşma uğruna kurulmuş dernekleri küçümsemiyorum ancak Türkiye'nin kamuoyunu etkileyebilme özelliğine sahip, kadınları, kızları bu kadar sahiplenen ve eğitilmelerine, korunmalarına çalışan bir dernek en başta çağırılmalıydı.

Tayyip Erdoğan'ın karısı ve kızları var. Sokaktaki herhangi bir vatandaş, güzelim kızı arkadaşlarıyla otobüse binmiş gidiyorken başbakanın biricik kızını yerinden kaldırsa ve "Ben kadın erkek eşitliğine inanmıyorum orda ben oturacağım." dese o adamın hali ne olur?

Madem kadın erkek eşitliğine inanmıyor neden kendi anayasasında bununla ilgili bir çalışma yok? Delik dondan çıkmak ister gibi uğruna konuşmaktan başka yapabileceği birşey kalmıyor artık sanırım.

Ve son olarak laf etmek istediğim bir nokta daha var. Neden birkaç gerçek haber yapan gazete hariç hiçbir gazete buna değinmedi? Küçücük bir sütun aralığında toplantıdan bahsedip geçtiler? Bir gün basın özgürlüğü kısıtlandığında ne yapacaklar? O basın yayın kuruluşlarının içinde çalışan kadınlar da yok mu? Neden herkes bu kadar bencil?

Hiç yorum yok: