Pazartesi, Temmuz 26, 2010

Tehlikeli Yanlışlar

Demokratik ülkelerde oy vermek kişinin kendi hür iradesiyle alacağı karara bağlıdır.Bu karardaki etkende hiç önemli değildir ideoloji, para..

Ülkemizde doğru ya da yanlış bir paket referandumda oylanacak.Ama bizim ülkemizde yanlışa da yanlış adımlarla gidiliyor.Demokrasiyi işletecek kurumlar bu süreçte(aslında bu durum her zaman var) demokrasinin önüne bir set çekiyorlar.

Partiler kendi kurumsal fikirlerini açıklayabilirler ama bu kişileri bağlamaz.Bizim ülkemizdeyse grup kararları alınıyor ve karara uymayana yaptırımlar uygulanıyor.İnsanların oyları ipotek altına alınıyor.Hatta bu durum grup kararından daha geniş bir şekilde de uygulanabiliyor.

Yapılacak olan referandum da partilerin yaklaşımları belli.Aldıkları kararları siyasi mücadeleye çevirdiler ve dediğim baskıcı tavra büründüler.Buna son örnekte ana muhalefet partisinin evet diyeceğini açıklayan belediye başkanı hakkında yaptırım kararı alması.Bu tavır tüm partilerde var.

Oy kullanacak olanlar burada partilerin yanlışlarına ortak olmamalı.Evet veya hayır derken kendi iradeleriyle almalılar kararlarını.Bu oylamadaki tavırları kutuplaşma havasında olmamalı.Çünkü oylanan bir anayasa değişikliği peketi, siyaset üstü bir konu.Toplumsal uzlaşı gerektiren bir değişikliği kutuplaşma aracı olmaktan da uzak tutmalıyız.

Kararınız ne olursa olsun günlük siyasetin ucuz çekişmelerine aldanmadan oyunuzu kullanın.Daha demokratik daha özgürlükçü Türkiye için yanlışlara ortak olmayalım.

Hiç yorum yok: