Cuma, Temmuz 30, 2010

Sözde Demokratlar

Ülkemizde sözüm ona demokratların sayısı almış başını gidiyor.Darbelerle, yaftalarla, inkarlarla mücadele eder olmuşlar.Herkese hitap eder havaya bürünmüşler.

Bizim iktidarımız ve yandaş medya bu demokratların ön safında yer alıyor.Şimdiki referandumda da 12 Eylül 1980 darbesi üzerinden prim yapmaya çalışıyor.Darbeyi yargılayacak o günlerin hesabını soracaklarmış.Yahu darbenin evlatları, darbeyi nasıl yargılayabilir ki nasıl sorabilir o günlerin hesabını?

Başbakan ve ekibinin ağzının içine baktığı Fetullah efendinin 12 eylülcülerin cennetlik olduğu yönünde söylemleri olduğunu biliyoruz.Onun dışında sızıntı dergisinde o dönem yayınlanan ''son karakol'' isimli yazıda da darbe ile ilgili görüşlerini ve desteğini açıkça beyan etmiştir.Efendilerinin sözünden çıkmayan bu insanlar sizce ne kadar samimi olabilir?

12 Eylül darbesini yapan Kenan Evren'e gösterdikleri ilgi ve alaka da onların ne kadar gerçekçi olacağını ortaya seriyor.Başbakan, Kenan paşasıyla beraber nikah şahitliği yapıyor, Cumhurbaşkanı köşkte ağırlıyor, eski meclis başkanı şimdiki başbakan yardımcısı beraber açılışa katılıyor.

Bir de 28 Şubat ile 27 Nisanları var.28 şubatın sorumlusu Çevik Bir nedense ergenekon operasyonu çerçevesinde dahi tutuklanmıyor.Ya da yaptığı müdahelenin bedelini ödemiyor.Yoksa Pensilvanya'ya danışmalık yaptığı için mi ya da Akp iktidarına zemin hazırladığı için mi?Ben de anlamadım.27 Nisan mağduru Akp neden bunun sorumlusu Büyükanıt hakkında şikayetçi olmadı ya da olmuyor.Dolmabahçede sırdaş mı olmuştu yoksa bunlar.Belkide %47 oya zemin hazırladığındandır.Alınan aracın hiçbir alakası da olamaz zaten yaşananlarla.

İşte bu adamlar darbe karşıtı demokrat oldu.Ben şahsım adına beklemem onlardan öyle bir şey.Çünkü bu büyük bir haksızlık olur.Kendilerini var edenleri nasıl yargılayabilirler.Onlara nasıl saygıda kusur ederler.Ama onlar hesap soracaklarını söylüyorlar.

Gerçek anlamda demokratlarla ve demokrasiyle tanışır umarım bu ülke.Yoksa bu halk bu sözde demokratlar tarfından daha çok sömürülür.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

bu anayasayla zaten yargılayamazlar:
-zamanaşımından dolayı yargılama şansları kalmıyor
-darbe bir insanlık suçudur diyelim;
geçici 15. maddeyle beşlere (çoğu öldü zaten) bi sorumsuzluk yükleniyor.. ceza hukukunun temel kuralı ise makable şamile (kanunun geriye yürümesi) izin verme durumunda lehe olan hükmün geçerli olmasıdır...